- Úvod
- Historie
Receptura tohoto nápoje je stará již více jak 160 let a pochází z balkánského pohoří Pelister, kde byl tento nápoj používán hlavně kvůli svým léčivým účinkům, které má díky vysokému podílu medu a léčivých bylin.
Odtud se tato receptura dostala až do našich končin díky panu ing. Václavu Žolnerčíkovi, který se sám zabývá včelařením již déle než 40 let, a recepturu tam získal díky dlouholetému přátelství se známým bulharským léčitelem Panajotem Šamovem. Začal tedy sám vyrábět tento nápoj u nás.
Po ing. Václavu Žolnerčíkovi převzal výrobu jeho syn Václav, výroba byla rozšířena, byly navrženy nové etikety, tak jak jsou známy v současné době a Žihadlo se začalo těšit stále větší oblibě zákazníků. V roce 2008 a 2009 bylo Žihadlo oceněno 1.místem v soutěži "Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje" v kategorii alkoholických nápojů.
V současné době se výrobou Žihadla zabývá již 3. generace rodiny a stále se snažíme o rozvoj tohoto pozoruhodného nápoje.
V roce 2016 jsme uvedli na trh nový výrobek Žihadlo Speciál Skořice.
Po úspěchu tohoto speciálu jsme v roce 2017 rozšířili sortiment a speciály kávový a anýzový.